comment 0

Ramadan has arrived.

Hvala Bogu na Ramazanu. Tačno je istina kad pročitam kako nam je ovaj mjesec potreban za dušu. To se nekako jednostavno osjeti.

Nedavno sam iščitavala svoje objave ovdje još od prije nekih 10 godina, wow! Vidjela sam neke u vezi Ramazana pa me to podsjetilo da opet nešto malo napišem o istom.

Ovaj Ramazan želim da postanemo bolji ljudi i bolji vjernici. Ostavimo sve što nam je neka strast. Ja lično veoma volim muziku 🙁 Međutim, potrudim se nekako svakog Ramazana da je ostavim po strani i zaboravim na nju. Evo baš je danas trebao izaći album kojem sam se veselila, i super sam iznenađena da ni nemam neku želju toliku da ga poslušam alhamdulillah.

Jednom mi je prijateljica, također u vjeri, rekla da je to nešto slično kao grožđe – možemo izabrati da ga jedemo onako svježe ili da od njega pravimo vino. Pričale smo o muzici, smatram da možemo slušati ako nas ne navodi na neke ružne stvari i također ako nas ne udaljava od Kur'ana i naše vjere. Bilo kako bilo, ipak tokom ovog svetog mjeseca, trebamo znati svoje i biti što više u ibadetu. <3

Anyways,

to je to od mene za danas.

Have a beautiful Ramadan!

  • eveline

Leave a Reply