comment 0

Lights

Moje ime znači svjetlosna. Odavno sebi govorim da ime ide uz moju osobnost, ali u zadnje vrijeme je teško pronaći svjetlost u ovom životu. Dok želim dosta toga, isto tako i ne želim. Svijet odraslih je stvarno čudan. Donedavno sam razmišljala kako volim što sam odrasla osoba jer mogu da ostvarim sebi dosta toga što nisam mogla prije i, na kraju krajeva, živjeti život kakav sam oduvijek htjela. Ali u svemu tome, dođu oni trenuci kada bih odustala od svega i kako čaša u kojoj se nalaze moji snovi i ciljevi postane prazna. Dosta su mi puta znali reći ”ma ti toliko želja imaš, malo stani s tim”. Ja sam se, naravno, ljutila i nisam ih razumjela. Rekla bih ”šta je čovjek bez želja?”

Sad, u ovom trenutku, shvatam da treba imati i odmora, a ispred mene je par mjeseci u kojima neću moći ni disati, sve mi se čini. Toliko toga odraditi u isto vrijeme i zbog toga mi se javlja ovaj osjećaj da više jednostavno ne mogu.

Vraćam se ovdje na ovaj blog gdje niko ne zna ko sam jer se osjećam anksiozno kad shvatim koliko ima stvari o meni online, ne želim da iko zna šta i kad osjećam.

Kakogod, nadam se da će ovi mjeseci dobro proći, ako Bog da i da ću se vratiti ovom postu i smijati se samoj sebi kako sam mislila da neću uspjeti.

Znam da ne pišem ovdje skoro nikad, ali hvala svima ko god pročita 😀

  • eveline

Leave a Reply